Huumevalistusta

Published on Thu 03 December 1998

Kaksi huumediileriä joutui oikeuden eteen. He anoivat tuomarilta mahdollisuutta osoittaa pystyvänsä muuttamaan tapansa ja tulemaan kunnon kansalaisiksi. Tuomari heltyi ja antoi kummallekin viikon aikaa tehdä huumeiden vastaista valistustyötä nuorison parissa.

Viikon päästä tuomari kutsui luokseen ensimmäisen huumekauppiaan ja kysyi mitä tämä oli tehnyt yhteiskuntakelpoisuutensa osoittamiseksi. Huumediileri piirsi kaksi sisäkkäistä ympyrää ja selitti: "Olen pelastanut kaksisataa nuorta huumeilta kertomalla heille tämän kaavion avulla huumeiden vaaroista. Isompi ympyrä kuvaa aivojen kokoa ennen huumeiden käyttöä, ja pienempi narkkarin aivoja." Tuomari oli tyytyväinen ja vapautti miehen syytteistä.

Tuomari kutsui toisen huumekauppiaan sisään. Tämä aloitti piirtämällä samanlaiset ympyrät, mitä tuomari hieman paheksui, mutta antoi toisenkin diilerin selittää, mitä oli viikon ajan puuhaillut. "Pelastin viisisataa ihmistä huumeilta, kun kerroin heille huumeista tämän diagrammin avulla. Siinä pienempi ympyrä kuvaa persereiän kokoa ennen vankilaan joutumista ja suurempi tilannetta vankeuden päätyttyä."

This joke was tagged #finnish

 

Navigation