Strittaa HKL:ää öögaan

Published on Sun 12 November 2000

Toi on sit kurjaa hommaa, ku joutuu venttaa sporaa tai busaa pysäkillä. Noi liikennelaitoksen dirikat, tai mitä dirikoita ne on ku näistä asioista määrää, sais panna enemmän sellasii katoksii ja penkkejä pysäkeille, et niillä olis vähän kivempi ventata. Niitä on kyllä aika paljon sellasii kikkoja, joiden avulla saa sporan tai busan tuleen nopeemmin ku se muuteen tulis. Niit kantsii käyttää, jos ei viitsi kauaa stondata pysäkillä. Me just pamistiin yhessä jengissä niistä kikoista. Mulla on omat jujuni, mut mä opin paljon lisää.

Mun paras juitsuni on toi vanha kunnon häkäritemppu. Kun mä venttaan sporaa eikä sitä rupee kuulumaan, niin mä kaivan röökin esiin ja panen röökiks. Just ku mä oon saanu sen eldaamaan, spora tulee niin, et mä joudun stumppaamaan sen. Joskus mä onnistun tekeen sillai, et mä niinku olen vain sytyttävinäni sen, mut en ihan oikeesti sytytä ja se spora luulee, et se eldaa jo, ja tulee. Sillon mä nauran paskasesti ja pistän röökin takas pakettiin ja nousen sporaan.

Yks Hagiksen kundi kerto, et ku se venttaa Hagiksen pysäkillä kutosta, se ei koskaan tule, vaik seiskaa, ykköstä, kymppii, kolmosta ja ysii tulee ku pipoo. Sen kundin jutsu on sellanen, et se muka mielessään päättäkin, et okei, se meneekin nyt sit kympillä. No, sillonhan kymppi ei enää tulekaan, vaan sieltä ponkasee kutonen. Se kundi päättäkin äkkiä takas, et se menee sittenki kutosella. Sillai se onnistuu usein strittaa Liikennelaitosta öögaan.

Yks hyvä kikka on sit sellanen, et kun on ventannu busaa tai sporaa ja niitä ei kuulu, niin lähteekin käppäileen veke siitä pysäkilta niinku tsökaan taksia. Siin kannattaa dallata sen näkösenä, et ois varmasti menossa just taksilla. Mut sitku on menny jonku viiskyt metrii, sit kantsii kääntyy salamannopeesti ympäri ja ryysätä kauheella faardilla takaspysäkille, jossa se saatanan julkinen kulkuväline jo onkin.

Yhden jujun avulla ei joudu venttaan koskaan yhtään. Se on sellanen, et jos on dallaamassa esimerkiksi parin sadan metrin päästä pysäkille, niin silloin kantsii ruveta laahaantoista klabbii, niinku se olis hirveen klesa. No, busa tai spora funtsaa, et toi kundi kulkee noin hitaasti, niin se ei millään ehdi pysäkille. Ku siit kahdensadan metrin matkasta on sillai vaivasesti linkannu puolet, sit kantsii lähtee dallaan ihan reippaasti ja ehtii pysäkille samaan aikaan ku se busa.

Nyt te tietysti funtsaatte, et mä olen raukka kundi, ku mä kerron näistä jujuista ja Liikennelaitoksen jengi lesaa nää eikä busat ja sporat mene enää helppoon. Mut enhän mä ole parhaimpia juitsuja kertonutkaan. Eikä näistäkään kannata aina käyttää samoja. Käytetään näitäkin sillai vuorotellen, niillä on aina sellasii uusia suhareita, ku ei tiedä näitä jujuja vielä. Loppujen lopuks se on aika jännä skaba ku yrittää naruttaa Liikennelaitosta. Mä luulen et niillä on siellä joku osasto, joka funtsaa, et miten ne sais ihmiset venttaa kauemmin pysäkeillä mut kuitenkin niin, et kaikki sporat ja busat kulkis aikataulussa.

This joke was tagged #finnish

 

Navigation