Koira työhönottohaastattelussa

Published on Fri 20 September 2002

Paikallinen yritys etsi toimistoapua. He laittoivat kyltin ikkunaan ilmoittaen seuraavasti: "Apua tarvitaan. Täytyy osata konekirjoitusta, olla hyvä tietokoneiden kanssa ja olla kielitaitoinen. Olemme edistyksellinen työnantaja."

Hetkeä myöhemmin koira lönkytteli ikkunan ohi, huomasi kyltin ja meni sisään. Se katsoi vastaanottovirkailijaan ja heilutti häntäänsä, sitten käveli kyltin luo, katsoi sitä ja uikutti. Tajuttuaan ajatuksen vastaanottovirkailija haki toimistopäällikön.

Toimistopäällikkö katsoi koiraan ja oli liian hämmästynyt sanoakseen yhtään mitään. Kuitenkin koira katsoi päättäväisesti, joten hän ohjasi koiran toimistoon. Sisällä koira hyppäsi nojatuoliin ja tuijotti toimistopäällikköön.

Toimistopäällikkö sanoi: "Me emme voi palkata sinua. Kuten kyltissä sanotaan, että sinun täytyy osata kirjoittaa koneella."

Koira hyppäsi alas, meni kirjoituskoneen luokse ja jatkoi kirjoittaen täydellisen kirjeen. Koira otti paperin ja lönkytteli toimistopäällikön luokse ja antoi sen hänelle, sitten hyppäsi takaisin nojatuoliin.

Toimistopäällikkö oli pökerryksissä, mutta sanoi koiralle: "Kyltissä sanotaan myös, että sinun täytyy olla hyvä tietokoneiden kanssa."

Koira hyppäsi alas ja meni tietokoneen luokse. Koira käytteli esimerkin vuoksi asiantuntevasti useita ohjelmia, tuotti näytteen muun muassa taulukkolaskennasta ja tietokannasta, ja esitti ne toimistopäällikölle.

Tällä kertaa toimistopäällikkö oli totaalisen sanaton. Hän katsoi koiraa pitkään mietteliäästi, ja lopulta sanoi: "Ymmärrän, että olet erittäin älykäs koira ja omaat monia mielenkiintoisia kykyjä. Kuitenkaan, en silti voi antaa sinulle työtä."

Koira hyppäsi alas, haki kyltin ja laittoi käpälänsä lauseen kohtaan, jossa kerrottiin edistyksellisestä työnantajasta.

Toimistopäällikkö sanoi: "Kyllä, mutta siinä lukee myöskin, että sinun täytyy olla kielitaitoinen."

Koira katsoi miestä suoraan kasvoihin ja sanoi: "Miau."

This joke was tagged #finnish

 

Navigation