Einsteinin autonkuljettaja

Published on Tue 14 October 2003

Kun Albert Einstein oli puhujamatkoillaan, hän tavallisesti paloi halusta päästä takaisin laboratoriotyöhönsä. Eräänä iltana, kun hän oli matkalla taas uusille pakollisille päivälliskutsuille puhumaan, Einstein mainitsi kuljettajalleen (miehelle, joka muuten muistutti Einsteinia niin ulkonäöltään kuin käytökseltäänkin), että hän oli väsynyt esiintymään kaiken maailman kissanristiäisissä.

"Minulla on ajatus, pomo", hänen kuljettajansa sanoi. "Olen kuullut teidän pitävän tämän saman puheen niin monta kertaa, että voisin lyödä vaikka vetoa, että voisin esiintyä teidän sijastanne."

Einstein nauroi äänekkäästi ja sanoi: "Heh, miksipäs ei! Tehän olette jopa minun näköiseni - tehdään niin!"

Kun he saapuivat päivällisille, Einstein puki ylleen kuljettajan takin ja lakin, ja istui huoneen perälle. Kuljettaja puolestaan antoi roolinsa mukaisesti kauniin tulkinnan Einsteinin puheesta, ja jopa vastasi muutamiin kysymyksiin asiantuntevasti.

Kaikki sujui suunnitelman mukaan, kunnes yllättäen eräs tärkeilevä professori kysyi äärimmäisen suppealle piirille tarkoitetun kysymyksen antimaterian muodostumisesta, eksyen aiheesta antaen jokaisen kuulijakunnassa ymmärtävää, ettei hän ole mikään tavallinen kaduntallaaja.

Ilman mitään tietämystä asiasta, kuljettaja katsoi professoria teräksen lujalla katseella, ja sanoi: "Arvon professori, vastaus kysymykseenne on niin yksinkertaisen helppo, että annan tuolla takana istuvan kuljettajani vastata puolestani."

This joke was tagged #finnish

 

Navigation