Y2K-raportteja

Published on Sat 22 January 2000

Tässä muutama raportti ympäri Suomenmaata.

  • Vuoden vaihtuessa kauppias Santalan housujen vetoketju jumittui oudosti Y2K-ongelman johdosta. Tästä syysta Santala kusi housuihinsa ja sai porttikiellon Alaviertin paikalliskuppilaan. Portsari ei uskonut Y2K-ongelmaan, vaan väitti ongelman olevan Santalan eturauhasessa.
  • Vanhat saappaat, joita ei oltu päivitetty uusiin, luistivat Y2K-ongelman toimesta kunnaninsinööri Happosen alta juuri vuosituhannen vaihtuessa. Tästä johtuen Happonen kaatui ja mursi ranteensa. Ranteen murtuminen ei hirveästi harmittanut, mutta Happosen kädessä sattui olemaan myös Fantaasia-laivalta hankittu 395 mk maksava vuosikertakonjakkipullo, joka rikkoontui ja levisi koiranpaskan viereen. Tämä taas puolestaan harmitti Happosta. "Y2K ei ole leikin asia", sanoi Happonen terveyskeskuksessa.
  • Lapissa Levitunturin maastossa edustaja Salmisen moottorikelkka pysähtyi Y2K-ongelmista johtuen. Y2K oli syönyt kaikki bensat kesken matkanteon Kittilän keskustaan kaljanhakureissun puolivälissä. Salmisen tutkiessa asiaa konehuoneen puolella testikäynnistysten muodossa, Y2K-ongelma vetäisi yllättäen Salmisen untuvatakin hihan hyöhenineen päivineen. Tässä hötäkässa Salmisen pipo katosi myös konehuoneen puolelle, eikä koskaan tullut takaisin. Onneksi apu ei ollut kaukana sillä saksalainen safariporukka pelasti Salmisen palellukselta. Auttajat olivat varautuneet Y2K-ongelmiin Alkon muovipussilla, joka täytettiin Salmisen untuvatakista irronneilla höyhenillä ja kiinnitettiin Salmisen päähän viimaisen kotimatkan ajaksi.
  • Metsokylän opiskelija-asuntolassa patterin putki oli vuotanut nurkkaan selkeän ovaalin muotoisen lätäkön uudenvuodenyönä. "Tämä johtuu Y2K-konfliktista", raportoi teekkari Kumpulainen. Talonmies Ahosen sormimaistelutestiraportti kertoo kyseessä olleen kusta. Teekkari Kumpulainen aikoo valittaa hovioikeuteen häädöstään. Kumpulaisen vastineessa vedotaan Y2K-ongelmaan.
  • Viiriäisen perheessä joulupukilta saatu tietokone lopetti toimintansa uuden vuoden vaihtuessa uuteen vuosituhanteen. Perheen isä lähetti koneen takuuhuoltoon, jossa koneen korppuasemasta löytyi Voimariinilla voideltu hapankorppu. Perheen kuopus Antti kertoi nähneensä Y2K-mörön yöllä, joka oli työntänyt jotain kiiltävää tietokoneen kitaan.
  • Uhtualla raketin tulilanka oli varmasti sammunut, kun liikunnanohjaaja Nummela meni katsomaan syytä moiseen. Yllättäen Y2K sytyttikin raketin uudestaan helvetinmoisella kiireellä. Ketterä Nummela ehti väistää, mutta Y2K-ongelma vei mennessään Nummelan uuden pöyheän tubeen, joka oli maksanut 1357 markkaa Helsingissä Tukka-saloonissa. Lisäksi Nummelan naama mustui siihen malliin, että vasta seuraavan päivän illalla saatiin saunassa nypittyä viimeiset Y2K-ruudinjämät naamasta. Kysyttäessä Nummelalta miltä tuntui nähdä Y2K niin läheltä, Nummelä valaisi: "Y2K on nopea ja kuuma."
  • Pihtiputaalla jo eläkkeellä oleva kansakoulunopettaja Huhtala sai kokea Y2K-ongelman karmeimmillaan. Huhtala katosi uudenvuoden illalla, eikä kuulunut kotio kuin vasta kahden päivän päästä. Kotiin tullessaan Huhtala oli huonossa kunnossa. Y2K oli mm. aiheuttanut mustan silmän, repinyt pyhäpaidan, kaatanut sinappia kaulukselle ja hihoille ja aiheuttanut kaupanpäälle muistinmenetyksen. Mutta pahempaa oli tiedossa. Seuraavana päivänä vaimon pistäytyessä pankkiautomaatilla, kaikki Espanjan matkaa varten varatut rahat olivat kadonneet Y2K-ongelman johdosta. Y2K oli ollut jopa niin ovela, että oli tehnyt harhautuspankkisiirtoja kymmenelle eri taksiyrittäjälle, lähibaariin, vähän kauempaan baariin, baariin, johon ei edes taksilla kannata mennä ja kaiken huipuksi vielä Mikado-baariin Helsinkiin! Huhtala totesi kysyttäessä kommenttia tapahtuneesta: "Y2K on ovela."
  • Lisää Y2K-ongelmia ilmaantuu varmasti, kunhan kaikki jääkärimme ovat palanneet metsistämme kevääseen mennessä...

This joke was tagged #finnish

 

Navigation