Rekkakuski Piilaaksossa

Published on Fri 11 October 2002

Rekkakuski saapuu iltamyöhällä Kalifornian Piilaaksoon. Hän parkkeeraa rekkansa erään taukopaikan pihalle ja marssii sisään. Ennen kuin hän ehtii edes istumaan, kysyy baarimikko rekkakuskilta: "Hei, sinähän haiset kovasti nörtille! Et kai vaan ole?"

"No en", vastaa rekkamies, "mutta kontti on kyllä täynnä mikrotietokoneita. Haju saattaa johtua niistä."

Selitys kelpaa baarimikolle, ja hän lähtee hakemaan rekkamiehelle kahvia keittiöstä. Sillä aikaa kahvilaan astuu laihahko nuorimies T-paidassa ja farkuissa. Hänellä on paksut pyöreälinssiset silmälasit päässään, lippalakki toisessa housuntaskussa ja taskulaskin toisessa.

Baarimikko ryntää keittiöstä huutaen "Nörtti!", tempaisee tiskin alta haulikon ja ampuu nuoren miehen siihen paikkaan.

Rekkakuski ihmettelee ääneen baarimikon toimintaa, mutta baarimikko selittää: "Meillä täällä Piilaaksossa nörtit ovat vähän samanlainen riesa kuin pulut ja pultsarit suurkaupungeissa, siksi niiden ampumiseen ei tarvita nykyään edes lupaa."

Rekkakuski nyökkäilee ymmärtävästi, juo kahvinsa ja lähtee. Palatessaan maantielle hän joutuu väistämään toista autoa. Liikkeen takia rekan kontti aukeaa ja tietokoneita alkaa putoilla tielle. Kuski on vasta huomannut, mitä on sattunut, kun ensimmäiset nörttiparvet jo saapuvat ryöstelemään kuormasta pudonneita tietokoneita. Kuski muistaa baarimikon sanat ja kaivaa haulikkonsa esille. Ensimmäisellä laukauksella putoaa pari nörttiä, toisella pari lisää ja kolmannellakin vielä yksi.

Juuri kun hän on lataamassa uudelleen, saapuu maantiepoliisi paikalle ja sanoo rekkakuskille: "Lopeta hyvä mies tuo ammuskelu!"

Rekkamies selittää, että kyse on väärinkäsityksestä, ja kertoo kuulleensa baarimikolta, että nörttien ammuskelu on luvallista.

"Niinhän se onkin", vastaa poliisi, "mutta syöttien käyttö on laitonta."

This joke was tagged #finnish

 

Navigation