Olympialätkää Salt Lake Cityssä

Published on Sat 21 December 2002

Salt Lake Cityn kisastudio, isäntänä Tapio Suominen ja kommentaattorina Juhani Tamminen.

Tapsa: "Näin siis Suomen avauspeli USA:ta vastaan päättyi 0-12 tappioon. Tami, mikä meni pieleen?"

Tami: "Kuten olen sanonut, 78:n prosentin keskittyminen on 35:n prosentin suoritus jaettuna tuhlattujen maalipaikkojen määrällä. Toisin sanoen suoritustaso ei tänään ollut lähelläkään maksimaalista."

Tapsa: "Ja sieltä saapukin Suomen joukkueen kapteeni, Ville Peltonen. Tervetuloa."

Tami: "Terve."

Ville: "Joo terve vaan."

Tapsa: "Sinä Ville olet kokenut arvokisakävijä ja joukkueen kapteeni. Osaatko sanoa, miksi joukkue romahti näin?"

Ville: "No joo, ei oltu alusta asti hereillä."

Tapsa: "Niin, vaikutti että jotkut pelaajat suorastaan nukkuivat?"

Ville: "Meillä oli Aran kanssa eilen saunailta, ja ehkä joillakin tuo viinapää on vielä vähän heikko. Heh..."

Tapsa: "Vai niin... Entä mitä tästä eteenpäin, koska saamme taas nähdä taistelevan leijonamiehistön?"

Ville: "Liikettä pitää löytyä lisää. Meillä kuitenkin on pelaajia, niin kuin Raipe jotka vauhtiin päästessään pitää vastustajia pilkkanaan. Ja pitää vaan uskoa tähän meidän juttuun, jatketaan kovaa työntekoa. Kyllä se siitä. Varmaan tänään taas Aran kanssa saunassa käydään näitä asioita läpi."

Tapsa: "Ja Tamillakin olisi kysymys, ole hyvä."

Tami: "Niin, millaisena näet Sami Kapasen roolin tässä joukkueessa? Tänään hän oli penkin päässä ylimääräisenä hyökkääjänä."

Ville: "Joo, me puhuttiin tästä Aran kanssa ennen kisoja. Vaikka Sami nyt onkin NHL:n pistepörssin viides, niin Ara sano mulle ettei noi pisteet mitään merkitse vaan joukkue."

Tami: "Mutta eikö joukkue kuitenkin tarvitse Samin kaltaista nopeaa maalintekijää?"

Ville: "No mun tehtävä ei oo arvostella Aran ratkaisuja, me pelaajat vaan pelataan. Ja onhan meillä toi Variksen Pete, joka tarvittaessa pystyy yksinkin ratkaiseen pelejä meille. Kun me vaan löydettäis se jostain, se katosi porukasta matkalla hallille..."

Tapsa: "Ja sieltä tuleekin päävalmentaja Hannu Aravirta. Tervetuloa Ara. Ville, sinut me päästetäänkin pukukopppiin joukkueen pariin."

Tami: "Terve Ara."

Ara: "Joo terve."

Tapsa: "Ara, 0-12. Vaikka vastuskin oli kova, niin eikö tämä ole melkoinen romahdus?"

Ara: "Noo, tää oli vasta eka peli. Paljon vielä ehtii tapahtua. Uskon, että pojat tsemppaa ja jatko menee paljon paremmin."

Tapsa: "Mitä sanot tämän päivän maalivahtipelistä? Ja miksi Sulander pelasi vain ensimmäisen ja viimeisen erän? Toisessa erässähän maalissa nähtiin Myllyksen Jamo."

Ara: "Ei noita maaleja voi missään tapauksessa laittaa meidän maalivahtien piikkiin. Koko joukkueen puolustuspeli oli huonoa."

Tapsa: "Niin mikä tämä maalivahtien vaihto oikein oli?"

Ara: "Ville varmaan kertoi että meillä oli pieni saunailta eilen. Sulo sitten tais ottaa vähän liikaa. Ensimmäisen erän lopussa näytti siltä, että Sulo nukkuu siellä maalilla. Päätettiin sit Villen ja Raipen kanssa, että annetaan Sulon vähän levätä. Niin me sitten jätettiin se toisen erän ajaksi pukukoppiin nukkuun. Kolmannessa erässä Sulo oli taas oma itsensä."

Tapsa: "Mutta eikö se Leetchin keskialueelta heittämä ranneveto mennyt vähän helposti?"

Ara: "Ei sitä missään nimessä voi laittaa Sulon piikkiin. Jäässä oli pieni epätasainen kohta josta se pomppas maaliin. Jos Sulo ei olis ollu maalin takana, niin olen varma että maalia ei olisi syntynyt."

Tapsa: "Entä hyökkäyspeli? Puolustuspelistä nyt en viitsi edes kysyä."

Ara: "Kyllähän tää meidän ykkönen Ville, Raipe ja Törmäsen Antti oli taas kaikki kaikessa. Raipe heitti aivan uskomattomia lättysyöttöjä..."

Tapsa: "Mutta tehot oli kumminkin nolla?"

Ara: "No, ei ne pisteet ratkaise. Raipen ketju kumminkin sai kolme laukausta, joista yhden kohti maaliakin. Kiekko vaan ei tänään pomppinut meille."

Tapsa: "Entä Ville Peltosen panos?"

Ara: "Kaikkihan tietää Villen taidot. MM-kisoissa -95 finaalissa huikea hattutemppu ja todellinen johtajatyyppi. Uskon, että Raipen kanssa heistä on vielä paljon iloa tässä turnauksessa."

Tapsa: "Ylivoimakaan ei tänään tuntunut toimivan? Ihmettelimme täällä Tamin kanssa, miksei edes viidellä kolmea vastaan pelatessa Selänne päässyt kentälle. 1-3 kavennus olisi vielä voinut tuoda Suomen mukaan peliin."

Ara: "Ylivoimaa me ollaan harjoiteltu kyllä aika paljon. Tänään se ei vielä kulkenut. Mut uskon kyllä että Raipe saa vielä homman toimimaan. Raipellahan on aivan huikea ura ja lisäksi hän on todellinen herrasmiespelaaja..."

Tapsa: "Mutta mikseivät muut ketjut päässeet pelaamaan ylivoimaa?"

Ara: "Kuten varmaan tiedät, Raipella on aivan uskomaton pelisilmä ja maagiset kädet. En näe ainakaan tässä vaiheessa antaa vastuuta vaikkapa Ylösen Jussin kentälle. Ja Niemisen Mikakin kehu Raipee tossa joulun jälkeen kun käytiin kaljalla. Lupailin pikku hönössä Veikollekin takaporttia kisoihin. Mut harmi kun Veikko sit loukkaantu..."

Tami: "Sitä ihmettelin, miksi ylivoimaa pelasivat Kiprusoff ja Niemen A-J. Mikseivät Niinimaa ja Salo edes päässeet yrittämään?"

Ara: "Kuten kaikki tietää, et nää Marko ja Antti-Jussi omaa aivan mahtavan taidon. Olen tässä vähän suunnitellut, että jos sais Raipen ja A-J:n pelaan yhteen niinkuin Ojanen ja Jutila aikanaan Tapparassa. Ja kaikkihan tietää Kiprun panoksen omassa päässä. Ei sinne maalin eteen kukaan uskalla mennä kun Marko siellä luutii. Tänäänkin monta kertaa Roenick väisti Markon taklauksen."

Tapsa: "Niin, J.R.:han teki tänään kuusi maalia...?"

Ara: "Joo mutta ei sitä voi Markon piikkiin yksin laittaa. Koko joukkueen puolustuspeli oli heikkoa. Raipen ketju tosin oli mielestäni ihan ykkönen tässäkin suhteessa. Varmaan näitte sen tilanteen, jossa Törmäsen Antti pääsi purkamaan tilanteen...?"

Tapsa: "Niin, siinä vaiheessahan peli oli pyörinyt noin kuusi minuuttia Suomen alueella?"

Ara: "Aivan! Siksi se pitkä kiekko olikin aivan loistava ratkaisu. Sen jälkeen otinkin aikalisän, että Raipen ketju sais vähän lepoaikaa. Täytyy myöntää, että ikä hieman painaa. Mutta eiköhän Raipe vielä seuraavissakin olympialaisissa nähdä..."

Tapsa: "Kiitos Ara, ja menestystä jatkopeleihin."

Ara: "Ai niin, ootteko muuten kuullu semmosen ihmemiehen tunnarista tehdyn biisin Raipesta. Mulla ois kasetti nyt mukana, voitaisko kuunnella...?"

Tapsa: "Ehkä joku toinen kerta. Kiitos Ara."

Ara: "Soitetaanhan se sitten ensi kerralla, jooko?"

Tapsa: "Kiitos Ara. Ja seuraavaksi top kymm.."

Ara: "Onko siinä Raipe tai Ville mukana?"

Tapsa: "Prkl..."

This joke was tagged #finnish

 

Navigation