Lomalta palaavien kohtelu työpaikalla

Published on Sat 21 August 1999

Oheiset henkilöstöpoliittiset ohjeet ovat juuri nyt ajankohtaisia, ja soveltunevat myös meidän työpaikkaamme.

  1. päivä

Lomalta palaajaa talutetaan varovasti huoneeseen, jossa on työhön tarvittavia tavaroita. Yhdessä nurkassa rapistellaan papereita niin, että ne alkavat muistua mieleen.

  1. päivä

Palaaja saa istahtaa pari kertaa työpöydän ääreen, mutta häntä ei pakoteta enempään. Palaajalle näytetään työtovereiden kuvia; jos se tuntuu järkyttävän liikaa, siirretään se myöhempään.

  1. päivä

Työvälineitä pitää jo raplata. Työpaikan taustahälyä ja puhelimen ääntä soitetaan nauhalta. Diakuvassa heijastetaan työpaikan ovi ja palaaja saa harjoitella kävelemistä siitä ulos.

  1. päivä

Psykologi puhuu työnteon riskeistä. Iltapäivällä voi yrittää työntekoa, mutta jos sormet eivät kestä, siirretään tämä vaihe myöhempään.

  1. päivä

Aloitetaan istumalla hetkinen kipsistä tehdyn, luonnonmukaiseksi valetun ja väritetyn pomon seurassa. Näprätään puhelinta ja muita tavaroita. Psykologi puhuu lisää työnteon riskeistä.

  1. päivä

Annetaan työmaaruokalan ruoka lämmitettynä eteen. Saa yrittää varovaisesti itsenäistä työskentelyä.

Esimiehen ja työtovereiden tulee suhtautua lomalta palaajaan kärsivällisesti ja ymmärtämyksellä. Kaikki kovat otteet ovat pahasta ja brutaali työnteosta puhuminen on anteeksiantamatonta.

Jakelu: viikkopalaveri, päälliköt.

This joke was tagged #finnish

 

Navigation