Kolme IFK:n pelaajaa kärynnyt älykkyystestissä

Published on Sat 10 March 2001

STT- Ainakin kolme Helsingin IFK:n pelaajaa on kärynnyt seuran johdon ilman ennakkovaroitusta suorittamassa älykkyystestissä. Seuran hallituksen antaman lyhyen tiedotteen mukaan kolmella pelaajalla on todettu yli 55:n älykkyysosamäärä, mikä on seuran itsensä asettama ehdoton yläraja.

Palikkatesteistä, tavauksesta ja virtsaamistarkkuuden mittauksesta koostuvaa testiä pidetään erittäin luotettavana, mutta seuran valmennusjohto kieltäytyy kommentoimasta asiaa ennen kuin värityskirjatestin tulokset valmistuvat.

Epäiltyjen pelaajien nimiä ei ole annettu julkisuuteen, mutta ainakin Toni Mäkiaho, Veli-Pekka Kautonen ja Mika Kortelainen on jo etukäteen suljettu epäiltyjen listalta.

IFK:n sisällä tapaus on jo nostanut keskustelua 55:en rajan mielekkyydestä. Vuoden alusta 60:stä viidellä pisteellä laskettu raja on osoittautunut muutamalle pelaajalle ongelmalliseksi.

Frank Moberg on todennut, että varsinkin tsekkipelaajia vaivaa sosialismin ajan peruskoulussa syvälle iskostettu lukutaito, ja ainakin Jan Calounin tiedetään joutuneen suomenkielen opettelunsa lomassa turvautumaan käännettyyn tsekkiläiseen kirjallisuuteen.

Calounin edustajan mukaan kyse on muutamasta päivälehdissä julkaistusta, kevyestä elämäntapakuvauksesta. "Ei tässä mistään Kafkasta ole missään nimessä kysymys", lausunnossa painotetaan.

Caloun itse ei suostunut kommentoimaan asiaa masturbaatiokiireisiinsä vedoten. Hän ei myöskään myöntänyt eikä kiistänyt käyttäneensä puumajaa lukukokemuksiensa parantamiseksi.

IFK:n kannattajien keskuudessa uutinen on otettu vastaan sekavin tuntein. "Vituttaa ihan perkeleesti", totesi satunnaisia ohikulkijoita humalassa pieksemästä tavoitettu kannattajayhdistyksen jäsen.

Kohu sai alkunsa, kun Tallinnanlautalta palanneen jääkiekkojoukkueen jäljiltä löytyi kolme pelikassia, joista vain yhteen oli kustu ja oksennettu. Keskusrikospoliisi ei käynnistänyt minkäänlaista tutkintaa liittyen lauttamatkan tapahtumiin, mikä lisäsi joukkueeseen kohdistuvia epäilyksiä entisestään.

Pelikassit sataman löytötavaratoimistosta noutanut IFK:n fysioterapeutti Reiska pysyy yhä väitteessään, jonka mukaan hän ei tiedä, kuinka virtsan, oksennuksen, pornolehtien ja nuuskan seasta laukuista löytyneet sanaristikkolehdet ja pilsnerit ovat niihin joutuneet.

IFK:n johto uskoo ja vakuuttaa, että pelaajien hyteistä löytyneet ruiskut ja veritupot kuuluvat joukkueen pelaajille, ja niitä on käytetty ainoastaan heroiinin käyttöön.

This joke was tagged #finnish, #hockey and #sports

 

Navigation