Johtajan neuvot seuraajalleen

Published on Thu 27 November 2003

Mies oli juuri palkattu uudeksi johtajaksi suureen korkean teknologian yritykseen. Edellinen johtaja asteli tapaamaan häntä yksityisesti ja esitteli hänelle kolme numeroitua kirjekuorta. "Avaa nämä kuoret silloin, kun sinulla on niin paha ongelma, ettet pysty ratkaisemaan sitä", ex-johtaja sanoi.

Kaikki meni tasaisesti, mutta kuusi kuukautta myöhemmin myynti kääntyi laskuun ja uusi johtaja oli todella kovan paineen alla. Järjen käydessä vähiin hän muisti kirjekuoret. Hän meni laatikolleen ja otti esiin ensimmäisen kirjekuoren. Viestissä luki lyhyesti: "Syytä edeltäjääsi." Uusi johtaja kutsui koolle lehdistötilaisuuden ja tahdikkaasti laski syyt edeltäjänsä niskoihin. Tyytyväisenä lehdistö kirjoitti yrityksestä positiivisesti, myynti kääntyi nousuun ja ongelma oli pian takana.

Mutta jo vuoden päästä yhtiö oli taas vaikeuksissa. Tuli vakavia tuotanto-ongelmia. Edellisestä kokemuksesta oppineena johtaja avasi nopeasti toisen kuoren. Viestissä luki: "Uudelleenorganisoi." Tämän hän teki ja yhtiö oli nopeasti jaloillaan. Analyytikotkin kehuivat johtajaa.

Muutamien toinen toistaan tuottoisampien vuosineljännesten jälkeen yhtiölle tuli taas vaikeat ajat. Johtaja meni huoneeseensa, sulki oven ja tietäen, että kyseessä oli viimeinen kuori, hän avasi sen. Viestissä sanottiin: "Valmista kolme kuorta..."

This joke was tagged #finnish

 

Navigation