Frank Mobergin testamentti IFK:n kannattajille

Published on Fri 07 June 2002

Tämä on testamentti, jota en koskaan uskonut joutuvani kirjoittamaan. Minut on kohdannut syvä suru. Sydämeni on murtunut, enkä tuskani määrää voi sanoin kuvata. Iso osa maailmaani on murentunut SM-liigan joulutauon jälkeen, kun olen suureksi järkytyksekseni nähnyt IFK:n häviävän ottelun toisensa jälkeen. Tämä on merkinnyt sponsorirahojen merkittävää vähentymmistä. Elämäni pahin painajainen on alkanut.

Olen elämässäni aina pyrkinyt itse vastaamaan teoistani ja elämääni koskevista asioista, ja niin teen myös nytkin. Joukkueenjohtajana minun olisi itse pitänyt ottaa selville ja olla tietoinen siitä, että Costa del Solilta ei löydy hyviä pelaajia. Nyt saan tästä valtavasta erehdyksestä maksaa kalliin hinnan. Mielessäni pyörii monia kysymyksiä ja vaikka kuinka yritän kapinoida niitä vastaan en voi tapahtunutta muuttaa.

Uskon, että Jumala tahtoi näin kohdallani käyvän. Sydämeni pohjasta haluan pyytää virhettäni anteeksi HIFK:n kannattajilta ja koko urheilevalta maailmalta. Samalla esitän nöyrät kiitokseni pankkisalaisuuden voimassaololle ja kaikille tukijoilleni vuosien varrelta. Te olette auttaneet minua jaksamaan. Nyt jos koskaan tuki on tarpeen. Tilinumeroni on Merita Kauniainen 555555-67322.

HIFK:n vetäminen antoi minulle paljon ja paljon se myöskin otti. Nyt ei ole enää kiire, kuten ei ole ollut viimeisten vuosien aikana muutenkaan. Taistelu on ohi, jos sitä nyt koskaan olikaan. On aika uuden elämän. Kauan sitten, kun pienenä poikana Nordenskjöldin kadulla ensimmäisen kerran jalkani upotin jäähallin pehmeään kynnysmattoon, alkoi elämässäni suuri seikkailu, josta tuli loputon tuska. Vajosin ja vajosin ja vajosin, yhä uudestaan ja uudestaan. Tuhannet litrat olutta ja miljoona savuketta saivat nyt surun sävyt. Sieltä ammensin myös vahvuuden, jonka avula selviän tästäkin vastoinkäymisestä. Vielä kerran korviini kantautuu tuon hiljaisen jäähallin mystinen kutsu. Nöyränä, kiitollisena ja rikkaampana vaellan sinne nyt vastatuulessa viimeisen kerran takaisin, polvistun, pieraisen, myönnän tappioni ja pyydän vielä yhtä Koffia.

Helsingissä maaliskuun 14. päivänä 2001.

Frank Moberg

Tausta: Keväällä 2001 hiihtäjä Mika Myllylä kärysi dopingista hiihdon MM-kisoissa Lahdessa, ja kirjoitti tällä kaavalla "testamenttinsa Suomen kansalle". Kyseisenä keväänä myös HIFK:lla meni jääkiekon SM-liigassa huonosti.

This joke was tagged #finnish and #sports

 

Navigation