Bongaajan Opas

Published on Tue 10 December 1996

Koska lintujen havainnointi on tullut viime aikoina yhä suositummaksi ja muotiin on tullut erityisesti bongaus, niin seuraavassa on muutaman lintulajin kuvaus.

VISKISIEPPO (Highland Queenius)

pesii paremmissa baareissa, kuuluu loislintuihin ja on valmis vaikka mihin.Ääni käheähkö, huorahtavan nikotteleva hik-hik-hik. Saa harvoin poikasia,vaikka pariutuukin usein.

UNILINTU (Kastor Slev)

Tavataan vain unitilassa.Muistuttaa Marilyn Monroeta, Sabrinaa tms. Ei ole koskaan saatu kiinni,pujahtaa vikkelästi tiehensä valvetilan tullen, mutta on silti pätevä seisottaja. Erittäin tavallinen.

KONDOMIKOTKA (Venus Gonorrhea)

oli aiemmin vain satamissa ja laitakaupungeilla asustava porttojen heimoon kuuluva,mutta on nyttemmin levinnyt parempiinkin piireihin.Seuraa usein Suurta Sukeltajaa ja auttaa tätä ahdistuksessaan,mutta vaatii kumisen sukelluspuvun.

SUURI SUKELTAJA (Penis Buli)

kuuluu ns. puolisukeltajiin,suurimmat sukeltavat kolme varttia,pienimmät kokonaan. Pää suuri ja punainen,kaula suonikas, jäntevä.Heltta liukuu tavallisesti sukeltaessa pään yli. Pyrkii pesimään Venuksen temppelin uumeniin, mutta tavallisesti oksentaa sinne ja poistuu velttona. Hyvin yleinen kaikkialla.

KALAKUKKO (Callaveen Muicku)

ei oikeastaan ole lintu vaan rukiinen muna,jonka sisällä läskiä ja kaloja.Lauluääni muistuttaa pierua ja hengitys pahanhajuinen. Pesii toreilla.

VITTULINTU (Clitoris Normales)

Erittäin yleinen, pesii kaikkialla.Liikkuu ja käy pyydykseen enimmäkseen iltayöstä. Saadaan ansaan rahalla tai kehitysmaissa kuten Suomessa, pelkällä illallisella, nuhruisemmat yksilöt muutamalla kaljapullolla. Jaloimmat yksilöt vaativat karvapeitteen, mieluiten minkinnahkaisen.

NUOLUHAUKKA (Penis Oralii)

Aikaisemmin harvinainen,mutta nykyään yleistynyt. Voimakas kieli jolla pystyy arvaamattomiin tekoihin ja hyvinkehittyneet imulihakset. Altis kurkkutippurille.

LUHTAKANA

Pesii luhdeissa ja aitoissa maaseudulla. Naaras tunnettu piikana ja uros renkinä. Sukupuuttoon kuoleva/kuollut laji.

PUNAMULKKU (Penis Vulgaris)

Kaikkein yleisimpiä koiraslintujamme. Asustaa miehen housuissa ja on siellä valmiina tekemään mitä tahansa kun vain saa tehdä mitä tahansa. Yleensä nuokkuu pää alaspäin kuin lepakko, mutta työasento on kuin lipputangolla konsulaatin seinässä.

MUSTAMULKKU (Penis Neger)

On edellistä harvinaisempi Suomessa, mutta sitäkin tavoitellumpi suuren kokonsa takia. Pesii Afrikassa, mutta Suomessakin on pesintää muutamilla alueilla (mm. Valkealan Motelli ym.pakolaiskeskukset)

KIVESTASKU (Pallis Lackarii)

erittäin harvinainen. Tavattu Suomessa viimmeeksi silloin,kun Anttoonin häitä juhlittiin ja munat löytyivät tappelun jälkeen kivestaskun palttoon lakkarista.

PÄHKINÄKIKKELI

Melko harvinainen lintu,joka on saanut nimensä siitä, että sen pää pysyy ison saksanpähkinän muotoisena ja kovana, vaikka lintu ei seisokkaan. Rauhoitettu

KUSITIAINEN (Lorotus Runsas)

lorottaa kolme kaljaa, vaikka on yhden juonut. Oikeutetusti vesilintu,ei kuitenkaan se jota heitetään. Erittäin yleinen.

HAARAPÄÄSKY (Hirundo Rustica)

Haarahommiin erikoistunut pallinkääntäjä.Kuuluu yölintuihin, ottaa suuhun, antaa muuhun. Nopeudestaan tunnettu kun esileikit on leikitty.

SELKÄLOKKI

Antaa selällään,mikä lintujen keskuudessa on poikkeuksellista tänä asentojen villinä aikana.

PILKKASIIPI (Malanitta Fusca)

tunnetaan parhaiten siitä,että vittuilee joka käänteessä.Yleisin on mustasilmäinen pilkkasiipi,joka on vittuillut väärälle miehelle.

SUULA

Nimi on vääristynyt, pitää olla Suulla. Nähtävästi vääristymä on syntynyt silloin kun suulalla on ollut se suussaan.

SUOKUKKO

Panee soilla ja muissa märissä paikoissa. Naaras tunnetaan siitä, että edellisen seuraamuksena on joku muu paikka märkä.

KUHANKEITTÄJÄ

Hienomman ravintolan keittiössä asustava kalaruuan laittaja.Osaa keittää myös munia tai munat. Kiva lintu

HOMOTIAINEN

Uros parittelee usein urosten kanssa.Tosin joukossa esiintyy epänormaaliutta, joka vie homotiaisen parittelemaan myös naaraiden kanssa ja täten laji on toistaiseksi säilynyt. Viimeisin uhka on immuunikato.

HAIKARA (Ardea Sinerea)

oli varsin yleinen ennen e-pillerin keksimistä. Joissakin tapauksissa pelätty lintu.

VARPUNEN

Laji hävinnyt kieltolain jälkeen. Tuolloin saattoi saada pikkuvarpusen mistä tahansa paikasta ja varpusen (1/4 l 96% pirtua) määrätyistä paikoista. Tämän linnun kohtalo on varoittava esimerkki lainlaatijan varomattomuudesta.

POHJANSIRKKU

esiintyy vain Pohjan pitäjässä Uudellamaalla. Tämä sirkku tunnetaan hyvin iloluontoisena eikä ole kalliskaan

PIKKUSIRKKU

Asiantuntijoiden mukaan hyvin, hyvin harvinainen. Tunnetaan parhaiten siitä että sillä on tosi pieni.

RUUMISRÄÄKKÄ (Rehjus Kroppa)

on loppuun kiusatun olennon vertauskuva.Pesii hautausmailla ja ääntelee kuin kuolemankorinaa rykivä vanhus. Ei siis kuulu ilolintuihin.

PAPUKAIJA (Pälä Pälä)

Kaija on iloinen antaja,mutta haluaa siitä papua.Taksa on 150.- / laaki ja jos ostaja pystyy uusintaan heti,niin alennus on 50 %. Pesä on kyllä niin saastainen,ettemme suosittele sinne menoa selvinpäin.

SEPPELEKYYHKY (Dufva Krans)

on hautausmaiden asukki, joten ei siitä sen enempää.

KILJUKOTKA (Calia Rancci)

Aiheuttaa tavallisesti tohelokännin ja ruikkupaskan. Sisämaassa varsin yleinen, kiljunnasta tunnistettavissa suvi-iltaisin.

RANTASIPI

Esiintyy eri puolilla Suomea, ei esiinny muualla maailmassa. Mainittu mainioksi asutus/astutus hommaksi.

VALKOPOSKIHANHI

Puuteroitu seurapiirirouva, pidetään täysin hanhena.

NOKIKANA

Tavallinen maatiaiskana joka meni kukkoa karkuun tuhkakasaan ja sai näin naismaisella tavalla houkuteltua kukon peräänsä saaden kerrankin kukolta kunnolla.

MUSTAVARIS (Corvus Negri)

on tavallisen valkovariksen negatiivi

NAAKKA

Asuu ja pesii vain kirkkojen torneissa, joskus kellotapuleissa, joten sen arvellaan olevan suntion valepukuinen kana. Pyhä lintu.

VIHERVARPUNEN

Tavallisen kotivarpusen Wintermix-versio.

URPIAINEN (Ex Smp)

Moniavioinen lintu joka nykyään parittelee Kuubassa.

HEMPPO (Hellu Pillu)

On murteellinen muoto hellusta. Kaksi lajia, joista toinen antaa ensimmäisellä kerralla ja toinen vasta toisella.

PUNAVARPUNEN

Kuten vihervarpunen

ISOHÄPYLINTU

Hyvin yleinen häpylintujen laji, jopa liiankin yleinen.On horo kuin mikä ja aina puutteessa.

KIRJOSIIPIHÄPYLINTU

Kuten edellä, muttei aivan yhtä horo. Esiintyy maalattuna.

This joke was tagged #finnish

 

Navigation